عدد الرسائل : 165 العمر : 38 تاريخ التسجيل : 17/04/2008
موضوع: مكرونة بالجمبري الإثنين أبريل 28, 2008 11:19 pm
المكرونه بالجمبرى
بجد جامدة جدا تستاهل تجربيها وده كمان صورتها للتحميس
المقادير 2 حبة بصل أحمر ,مفروم 2 ملعقة كبيرة بقدونس ,مفروم ناعم جدا 2 ملعقة كبيرة عصير ليمون 4 ملعقة كبيرة زيت ذرة كريستال 1 ملعقة صغيرة كمون 1 كجم جمبري ,متوسط 1 عبوة مكرونة ,قواقع او اى شكل متوسط الحجم 2 ملعقة صغيرة ثوم ,مفروم 2 ملعقة كبيرة شبت ,أو كسبره، مفروم 2 حبة طماطم ,كبيره، مقطعه مكعبات صغيره ملح و فلفل طريقة الطهى يغسل الجمبرى جيدا تحت ماء جارى و يصفى جيدا. يوضع الجمبرى(بالقشر) مع عصير الليمون، 2 ملعقه كبيره زيت، 1ملعقة صغيرة ثوم, كمون، ملح و فلفل فى أناء متوسط. يوضع الأناء على نار عاليه لمدة 5-7 دقائق حتى يتحول الجمبرى إلى اللون البرتقالي، مع رج الإناء كل فتره. يصفى السائل الذى سلق فيه الجمبرى فى وعاء و يوضع جانبا .يقشر الجمبرى. تسلق المكرونه و تصفى.أثناء السلق يتم عمل الصوص. يسخن بقية الزيت فى أناء عميق متوسط على نار متوسطه- مرتفعه. يضاف البصل و الثوم المتبقى ويقلب حتى يصفر. يضاف ماء سلق الجمبرى والطماطم و يترك ليطهى لمدة 5-7 دقائق.يضاف الجمبرى ويقلب. تضاف المكرونه المسلوقه و البقدونس والشبت و يقلب لتمزج كل المكونات جيدا. يقدم فورا.